blåt sygesikring sverige


Hvordan får jeg et blåt sygesikringskort. Det blå sygesikringskort dækker i EU og 4 andre lande Det blå EU-sygesikringsbevis dækker udgifter til læge eller hospitaler hvis du bliver syg eller kommer til skade når du rejser i EU-lande samt Norge Island Liechtenstein og Schweiz.


Pin On Juice Wrld

Aftalen betyder du ikke behøver være i besiddelse af det blå sygesikring for at have ret til behandling fra det offentlige.

. Med blåt sygesikringsbevis har du ret til lægebehandling på lige vilkår med borgere i det land du rejser i. Hvis du har bopæl og er sygesikret i Danmark så har du ret til nødvendig behandling fra den offentlige sygesikring når du opholder dig midlertidigt i Norge Sverige Finland og Island. Du behøver ikke det blå sygesikring i Norden De nordiske lande Danmark Norge Sverige Finland og Island har en særlig aftale omkring sygesikring.

Det er vigtigt at dit blå sygesikringskort er gyldigt i hele den periode du opholder dig i udlandet. Som dansker boende i Danmark kan man få et blåt sygesikringskort på borgerdk. Dog er der en undtagelse i forbindelse med rejse til de nordiske lande Finland Island Norge og Sverige.

Du skal på ferie Du skal i ulønnet praktik eller være au-pair. Det vil sige at du kan risikere egenbetaling på visse skader hvis det er vilkårene i landet. Det tager normalt 2-3 uger fra du bestiller kortet til du modtager det.

Hvis du opholder dig i udlandet i mere end 1 år skal du tegne en privat rejseforsikring for at være dækket. Husk altid at vise det blå sygesikringskort straks du ankommer til behandlingsstedet og inden nogen form for behandling indledes. Det blå sygesikringskort er gyldigt i 5 år det er derfor vigtigt at holdeøje med hvornår det udløber og du skal bestille et nyt.

Kommer du til skade og skal have hjemtransport fra. Det blå kort dækker behandling på lige fod med landets borgere. Det blå EU-sygesikringskort udløber.

Hvis man har arbejde i Sverige skal man henvende sig til försäkringskassanse for at få kortet. Husk det blå sygesikringskort i EUEØS. Blåt EU-sygesikringskort Det blå EU-sygesikringskort dækker ved midlertidige ophold på op til 1 år i alle EU-lande samt Norge Island Schweiz og Liechtenstein og er normalt gyldigt i 5 år.

Du skal selv sørge for at bestille et nyt kort hos Borgerdk inden det udløber. Det blå sygesikringskort dækker dig på dit udlandsophold hvis. Det gule sygesikringskort dækker som udgangspunkt kun i Danmark.

Danmark er en del af den nordiske konvention om social sikring og det vil således typisk være tilstrækkeligt at vise det gule sygesikringskort hvis ikke du har det blå på dig. Ingen privat behandling og risiko for egenbetaling Det betyder at du kun er dækket af det blå EU-sygesikringskort hvis lægen sygehuset eller anden behandler er tilknyttet den offentlige sygesikring i landet. Det blå EU-sygesikringskort dækker altså ikke behandling på private hospitaler eller klinikker.

Det blå EU-sygesikringskort skal du medbringe ved ophold i et andet EUEØS. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land du opholder dig i. Hvis du bliver syg i Sverige eller har brug for akut lægebehandling i Sverige kan du som udgangspunkt blot vise det gule sundhedskort.

Yderligere information vedrørende det blå sygesikringskort fås på oresunddirektdk. Denne begrænsning kan du kun undgå ved at tegne en privat rejseforsikring med dækning af akut. Vær opmærksom på at hvis du er pensionist i udlandet og får dansk pension skal du søge om det blå EU-sygesikringskort her.

Bestil det blå EU-sygesikringskort som pensionist i udlandet Kontakt Udbetaling Danmark International sygesikring 70 12 80 81 Telefontid Kongens Vænge 8 3400 Hillerød Send Digital Post til International sygesikring. Der er således en begrænsning i forhold til behandlingssted. I Frankrig er det 20 af regningen.

Dvs hvis der er egenbetaling i landet eksempelvis i Frankrig skal du også egen betale. Dette gælder uanset dit statsborgerskab. Sådan dækker det blå EU-sygesikringskort - Styrelsen for Patientsikkerhed Sådan dækker det blå EU-sygesikringskort Det blå EU-sygesikringskort giver dig adgang til offentlig behandling på lige fod med andre borgere i EU Norge Island Liechtenstein og Schweiz.

Med det blå sygesikringskort har du ret til samme behandling på samme vilkår som borgerne i Sverige. Du kan nøjes med at fremvise dit almindelige gule sygesikringskort. 3 Hvad dækker det blå kort.

Lægen kan kræve eventuelle egenbetalinger inden behandlingen går i gang. Hvad dækker det blå sygesikringskort i Sverige. Forny det inden ferien Når taskerne skal pakkes til ferier i Europa er det en god idé at tage det blå.

Blåt sygesikringskort dækker Husk det blå EU sygesikringskort der giver dig ret til samme behandling læge hospitalsbehandling tandlæge medicin og på samme vilkår som borgerne i det land du rejser til. Kortet dækker på ferier også selv om man har en. Derudover gælder det blå sygesikringskort kun hvis du opholder dig midlertidigt i udlandet op til 1 år.

Du kan desuden risikere at skulle betale hele eller en del af behandlingen selv hvis det samme gælder for sygeforsikrede borgere i landet. Kortet dækker dog ikke behandling på private hospitaler eller anden privat behandling. Lægen vælger den videre behandling.

Det blå sygesikringskort dækker lægebehandling og medicin ved tilskadekomst akut sygdom og ved behovsbestemt sygehjælp. Kortet dækker ved læge hospitalsbehandling hospitalsindlæggelse tandlæge samt for medicin hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygeforsikring i Sverige. Ifølge en særlig nordisk aftale kan det gule sundhedskort dokumentere at du kan få samme lægebehandling i Sverige som det blå EU-sygesikringskort.

Det blå sygesikringskort er gyldigt i op til fem år. Du kan vise dit gule sundhedskort sammen med billedlegitimation men vi anbefaler at du også har dit blå EU-sygesikringskort med hvis du har.


Missoni Belted Coat Royalty Fashion Princess Mary Crown Princess Mary


13 Cruelty Free Common Chicken Feathers For Arts Crafts Fly Etsy Blue Wallpapers Im Blue Blue Aesthetic


Erika Linder Fanpage Gender Fluid Fashion Masc Girl Masc Women


Blush Peach And Savannah Sunset Coloured Family Home Paul Paula Couleur Murs Cuisine Cuisines Roses Petit Appartement


A Kepen A Kovetkezok Lehetnek 4 Ember Disco Costumes Dance Outfits Dance Costumes


Pin On Hokie 2


Frilandsmuseet Copenhague Copenhagen Danish House Scandinavian Architecture Copenhagen


Pin On Blat Glas


Pin On Beautiful Locks


Pin On Roses


Pin On British Aristocracy Peers


Pin On Crown Princess Mary Of Denmark


Pin On Crown Princess Mary Of Denmark


Pin On Royals


Pin On Princess Mary


Https Www Chakoten Dk Gallery 3 Danish Uniforms 1700 1800 Nggallery Image 02 Nordjyske Nat Uniform Light Grey Dress Danish


Pin By Abby Bell On Tv Shows And Other Charlotte Ritchie Feel Good Romcom


Pin On Inspiration 1


Royal Fashion Police On Instagram New Look When 12 November 2021 Who Crown Princess Mary Of Denmark Where Royal Clothing Fashion Police Royal Fashion

Related : blåt sygesikring sverige.